"Mindentbele" káposztaleves biozöldségekből, durumlisztes-pirospaprikás-joghurtos rántással sűrítve. A hozzávalók felaprítása után szembesültem azzal, hogy ezt bizony csak "kondérban" tudom megfőzni, akkora adag lesz. Szóval ha valakinek káposztalevesre szottyan kedve, nyugodtan lehet felezni az alábbi adagot.
Hozzávalók:
- 2 db vöröshagyma
- egy kevés szőlőmagolaj
- 1 fej káposzta
- 4-5 db burgonya
- 5 szál sárgarépa
3 szál petrezselyemgyökér
1 szál pasztinák
2 db kisebb zellergumó
5-6 db csicsóka
6 gerezd fokhagyma
só, őrölt fehérbors, őrölt köménymag
durumliszt
őrölt pirospaprika
joghurt
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítottam és felaprítottam.
Az apróra vágott vöröshagymát egy kevés szőlőmagolajon megfonnyasztottam, majd rászórtam a felaprított zöldségeket és folyamatos keverés melett pár percig pirítottam. Hozzáadtam a zúzott fokhagymát, sóztam, borsoztam, szórtam rá egy kevés őrölt köménymagot, majd vizet öntöttem alá és fedő alatt megpároltam.
Kevés olajból, durumlisztből, őrölt pirospaprikából és joghurtból rántást készítettem, és besűrítettem vele a kész levest. Egy-két perc forralás után tálaltam.