Amikor finom, forró, testet-lelket átmelegítő, laktató levesre vágysz, de épp nem figyel túlságosan sok alapanyag a kamrában... légy kreatív, és szakíts a hagyományokkal. Nem egy klasszikus recept, és nem is a gasztronómia éke, de gyors, maradékmentő, és már tálalva is a gőzölgő leves vacsorára.
Hozzávalók:
- burgonya
- csemege kukorica (konzerv)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db babérlevél
- joghurt
- kevés liszt
- őrölt pirospaprika
- só
- frissen őrölt tarkabors
- ételízesítő (adalékmentes)
Elkészítés:
- A meghámozott és kockára vágott krumplit egy babérlevéllel és annyi vízzel, hogy bőven ellepte, feltettem főni.
- Amikor forrni kezdett sóztam-borsoztam, adtam hozzá natúr ételízesítőt és egy kevés őrölt pirospaprikát, végül beletettem a zúzott fokhagymát.
- Amikor a burgonya megfőtt, hozzáadtam a konzerv kukoricát a levével együtt.
- Végül a joghurtot kikevertem egy kevés liszttel, és besűrítettem vele a levest. Két-három perc forralás után tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése