Hogy az utóbbi időben nem igazán került fel semmi a blogba nem azt jelenti, hogy nem készültek finomságok a konyhámban. Ez az egytálétel például nyáron, a tökszezon idején pirítódott, de olyan ínycsiklandó volt hogy azt tervezem, fagyasztott vagy konzerv tökkel is kipróbálom. Tökös kaját télen is. ;-)
Hozzávalók:
- vöröshagyma
- egy kevés vaj
- kolbász
- tojás
- főzőtök
- só, őrölt fehérbors
Elkészítés:
- A tököt megtisztítottam, meghámoztam, belső, magos részét kikapartam, felkockáztam, majd kevés vízben rövid ideig pároltam.
- Az apróra vágott vöröshagymát kevés vajon megdinszteltem, majd hozzáadtam a karikázott kolbászt, és pár perc alatt összesütöttem.
- A hagymás kolbászhoz hozzáadtam a tököt, majd ráöntöttem a felvert tojásokat. Sóztam, borsoztam és folyamatosan kevergetve addig sütöttem, míg a tojás megszilárdult.
nagyon guszta
VálaszTörlés