2011. április 25., hétfő

Minestrone

  
 
Az egyik kedvenc levesem ez a tartalmas, pikáns, paradicsomos olasz zöldségleves, ami annyira dús, hogy még egytálételként is megállja a helyét. Minél többféle zöldség kerül bele, annál finomabb - ahány ház, annyi minestrone. Ami mindig állandó, az a friss, vagy jobb híján konzerv (esetleg fagyasztott) zöldségek, a paradicsom, az olívaolaj és persze a bazsalikom. Hamarosan itt a nyár és a színes zöldségek szezonja, kerülhet majd a minestronéba friss paradicsom, cukkíni, zöldbab és egyéb friss finomságok is, de egyelőre még az alábbi változattal kellett beérnünk.
  
Hozzávalók:
  • 2 db póréhagyma
  • 5 szál sárgarépa
  • 3 szál petrezselyemgyökér
  • 1 db zellergyökér
  • 40 dkg zellerszár
  • 40 dkg kelbimbó
  • 1 doboz vörösbabkonzerv (kb. 30 dkg)
  • 40 dkg hámozott paradicsom (konzerv)
  • 30 dkg sűrített paradicsom (konzerv)
  • kb. 15 dkg durum spagetti
  • olívaolaj
  • szárított bazsalikom
  • őrölt fehérbors, só
  • 2 teáskanál natúr ételízesítő (só- és adalékszermentes, kizárólag szárított zöldségekből)
  
Elkészítés:
  • A zöldségeket megtisztítottam, a hámoznivalókat meghámoztam, amit kellett, daraboltam, karikáztam.
  • A karikára vágott póréhagymát kevés olívaolajon megfonnyasztottam, majd rászórtam a zöldségeket a babkonzerv kivételével. Kicsit átpirítottam, majd hozzáadtam a paradicsomkonzervet és a sűrített paradicsomot. Sóztam, borsoztam, szórtam bele bazsalikomot, kevés natúr ételízesítőt, vízzel felöntöttem, és fedő alatt megpároltam.
  • A főzés vége felé beleöntöttem a babkonzervet levével együtt, és belefőztem a spagettit.
  • Tálalás előtt egy kicsit még fűszereztem, és pótoltam az elfőtt vizet. Egy-két perc forralás után tálaltam.
   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése