Pikáns vegyes zöldségleves tárkonnyal fűszerezve, tejszínnel és tejföllel sűrítve. Másnapra összeértek az ízek és még finomabb lett, és egy kicsit be is sűrűsödött.
Hozzávalók:
- 4 szál sárgarépa
- 3 szál petrezselyemgyökér
- 4 db közepes méretű burgonya
- 1 üveg zöldborsókonzerv
- 2 fej vöröshagyma
- kb. 6-7 gerezd fokhagyma
- kevés olívaolaj
- só, őrölt fehérbors
- szárított morzsolt tárkony
- só- és adalékszermentes natúr ételízesítő (szárított zöldségekből készült)
- 2,5 dl főzőtejszín
- 3 dl tejföl
- 1 csapott evőkanál liszt
Elkészítés:
- A burgonyát, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret megtisztítottam, megpucoltam és feldaraboltam.
- A megtisztított és apróra kockázott vöröshagymát kevés olívaolajon megfonnyasztottam, majd a feldarabolt zöldségeket rászórtam és folyamatosan kevergetve átforrósítottam. Felöntöttem vízzel és fedő alatt párolni kezdtem.
- Amikor felforrt sóztam és borsoztam, hozzáadtam a fokhagyma felét (zúzva), került bele egy kevés só- és adalékszermentes natúr ételízesítő, és persze tárkony.
- Amikor a zöldségek megpárolódtak hozzáöntöttem a zöldborsókonzervet (levével együtt) és a tejszínt. Hozzáadtam a fokhagyma másik felét (zúzva), és tettem bele még egy kevés tárkonyt. Végül a lisztből és a tejfölből kevert habarással besűrítettem, és egy-két perc forralás után tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése