2016. december 3., szombat

Currys csirke salátaágyon


 
Remek zsír- és szénhidrátszegény, gluténmentes, fűszeres-pikáns fogás. Az alábbi mennyiségből kb. 10 adag lesz, egy adag (a saláta nélkül)  kb. 302 kalóriát, 44,05 gramm fehérjét, 8,5 gramm zsírt, és 6,2 gramm szénhidrátot tartalmaz.
 
Hozzávalók:

  • 2 kg csirkemellfilé
  • 2 db közepes méretű lilahagyma
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál kókuszolaj
  • 3 dl kefir
  • 1 evőkanál magos mustár
  • 6 teáskanál curry fűszerkeverék
  • 2 dl száraz rozé
  • frissen őrölt tarkabors
   

Elkészítés:

  • Az apróra kockázott lilahagymát a kókuszolajon megfonnyasztjuk.
  • Rászórjuk a kockára vágott húst és kevergetés mellett minden oldalát fehéredésig sütjük.
  • Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és azzal is sütjük egy keveset.
  • Megszórjuk frissen őrölt tarkaborssal, sózzuk, aláöntjük a rozét, és fedő alatt megpároljuk.
  • A kefirhez hozzáadjuk a magos mustárt és a curryt, majd alaposan elkeverjük. Amikor a hús megfőtt, ráöntjük a currys-mustáros kefirt, elkeverjük, és pár perc alatt összefőzzük.
  • Friss salátára szedve tálaljuk.
   


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése