2017. június 22., csütörtök

Egészséges, szénhidrátszegény pizza - túrópizza


   
   
   
Szénhidrátszegény, lisztmentes, túró alapú pizza, fehér liszt helyett zabpehelyből és lenmagból. A tészta kissé lágy (ettől függetlenül finom), aki "masszívabbra" szeretné, emelheti a zabpehely mennyiségét, plusz 3-4 evőkanálnyit még biztosan elbírna, legközelebb úgy is kipróbálom. 
  
  
Hozzávalók a pizzatésztához:
  • 45 dkg félzsíros túró
  • 5 evőkanál zabpehely megőrölve
  • 5 evőkanál lenmag megőrölve
  • 2 db egész tojás
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál natúr joghurt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy csipet só
  • kevés őrölt tarkabors
 
Elkészítés:
  • A tojásokat kissé felverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a joghurtot, a zúzott fokhagymát, sózzuk és borsozzuk, majd jól összekeverjük.
  • Hozzáadjuk a túrót és azzal is alaposan elkeverjük.
  • A lenmagot és a zabpelyhet konyhai aprítógéppel megőröljük, majd a túrós elegyhez szórjuk. A masszát alaposan összekeverjük, majd kb. 15 percig pihentetjük.
  • Míg a tészta érik, a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  • Egy nagy sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk, vékonyan megkenjük kókuszzsírral, majd a masszát a sütőlemez közepére borítjuk. Kanállal lenyomkodva kör alakúra formázzuk, vigyázva, hogy ne legyen túl vékony.
  • A tésztát a sütőbe toljuk, és kb. 15-20 percig sütjük 175-180 fokon.
  • Kivesszük a tésztát a sütőből, megpakoljuk tetszőleges feltétekkel (nálam most fokhagymás tejfölös alapra került sonka, lila hagyma, paradicsom és reszelt sajt), majd visszatoljuk a sütőbe kb. 20-25 percre.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése