2021. április 6., kedd

Libazsírban sült csirkemáj - hideg, kenyérre való

   


  

Egyszerű, finom kenyérre való.

  

Hozzávalók:

  • 30 dkg libazsír
  • 50 dkg csirkemáj
  • 5 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt színes bors
  • só (a végén)
  

Elkészítés:

  • A májat megmostam, megtisztítottam, és falatnyi darabokra vágtam.
  • A libazsírt egy edényben felforrósítottam, majd beletettem a májat és a zúzott fokhagymát, és őröltem rá egy kis borsot.
  • Kis lángon befedve sütöttem kb. 10-15 percig, utána fedő nélkül még kb. 5 percig.
  • Amikor megsült megsóztam, és egy üvegtálba átszedve (hogy a zsír ellepte a májat) hagytam kihűlni.
  • Hidegen kenyérre, pirítósra kenve tálaltam.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése