Jó ízű, tartalmas egytálétel lett ez a leves, és nem utolsó sorban igen gyorsan elkészült.
Hozzávalók:
- 1 egész fej fokhagyma
- kb. 2,5 evőkanál liszt
- kb. 6 dkg vaj
- 3 dl tejföl
- 1 evőkanál natúr joghurt
- kb. 6 dl tej
- kb. 1 liter víz
- 1,5 teáskanál natúr ételízesítő (só- és adalékanyagmentes, csak aprított, szárított zöldségekből álló keverék)
- só, őrölt fehérbors
- frissen reszelt szerecsendió
- 20 dkg reszelt füstölt sajt
Elkészítés:
- A fokhagymát megpucoltam, megtisztítottam, majd nyomóval összezúztam.
- A vajat megolvasztottam, rászórtam a lisztet és világosbarnára pirítottam. Hozzáadtam a zúzott fokhagymát (egy keveset meghagytam a végére), és azzal is pirítottam rövid ideig.
- Hozzáadtam a tejfölt, és habverővel csomómentesre kevertem. Felöntöttem a tejjel és a vízzel, belecsorgattam a joghurtot, majd habverővel simára kavartam. Sóztam, borsoztam, szórtam bele ételízesítőt, és reszeltem bele szererecsendiót.
- Pár percig folyamatos keverés mellett forraltam, majd beleszórtam a reszelt sajtot. Amikor a sajt teljesen elolvadt benne, hozzáadtam a maradék zúzott fokhagymát, majd levettem a tűzhelyről. Végül botmixerrel teljesen simára dolgoztam.
- Pirított kenyérkockákkal és kevés reszelt sajttal megszórva tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése