Ez anyukám jól bevált receptje és alkotása, szemtelenül kapós. ;-) Amikor megyünk hozzájuk, szinte mindig van egy tállal az asztalon.
Ebből a mennyiségből 1 nagy sütőlemeznyi pogácsa lesz.
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 25 dkg tehéntúró
- 25 dkg vaj
- 1 teáskanálnyi só
- 1 egész tojás a kenéshez
- kb. 5 dkg reszelt sajt a tetejére
Elkészítés:
- Előző este begyúrjuk a tésztát. A lisztet – amiben előzőleg elvegyítettük a sót – elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a túrót és összegyúrjuk. Egy tálat meghintünk kevés liszttel, beletesszük a cipóvá formált tésztát, lefedjük, és egy éjszakát a hűtőszekrényben pihentetjük.
- Másnap a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- A tésztát lisztezett deszkán kb. 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk, tetejét beirdaljuk, majd kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
- Egy sütőlemezre sütőpapírt terítünk, rárakjuk a pogácsákat, tetejüket megkenjük a felvert tojással és reszelt sajtot hintünk rá.
- 180 fokon légkeveréssel kb. 25-30 percig sütjük, míg a teteje aranybarnára pirul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése