Krémesen finom, téli hangulatú, édeskés ízű leves, a legjobb kanalaznivaló hideg estéken.
Hozzávalók:
- 3 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- kb. 2-3 teáskanálnyi vaj
- 1 db nagyobb méretű sütőtök
- 7 szál sárgarépa
- 7 db közepes méretű burgonya
- 0,5 liter tej
- 4 dl tejföl
- kevés só és őrölt fehérbors
- reszelt szerecsendió
Elkészítés:
- A vöröshagymát megtisztítottam, apróra vágtam, majd a vajjal együtt egy leveses fazékba tettem.
- A sütőtököt megtisztítottam, meghámoztam, a belső magos részét kikapartam, majd feldaraboltam.
- Tisztítás és pucolás után a sárgarépát és a burgonyát felaprítottam.
- A vöröshagymát a vajon megdinszteltem, majd hozzáadtam két gerezd zúzott fokhagymát, és rövid ideig együtt pirítottam.
- A hagymához hozzáadtam a sütőtök-, sárgarépa-, és burgonyadarabokat, majd pár perces dinsztelés után hozzáöntöttem a tejet és annyi vizet, hogy éppen ellepte. Befedtem és párolni kezdtem, forrás után pedig sóztam, borsoztam.
- A párolás vége felé hozzáadtam még két gerezd zúzott fokhagymát, és egy kevés szerecsendiót is reszeltem bele.
- Párolás után a zöldségekhez hozzáadtam a tejfölt, majd kézi mixerrel pürésítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése