Bár most éppen nem a zsenge, friss zöldségek szezonja van, miért ne ehetnénk télen is finomfőzeléket? Hiszen a megfelelően fagyasztott zöldségek tápanyagtartalma a friss zöldségekéhez hasonló, a fagyasztás során ugyanis nem semmisülnek meg a különböző vitaminok.
Ez a finomfőzelék most borsóból, kukoricából és sárgarépából készült, de annál finomabb, minél többféle zöldség kerül bele. No de azért ez a hármas kombináció is ízletesre sikeredett.
- borsó (fagyasztott)
- kukorica (fagyasztott)
- sárgarépa
- tejföl
- liszt
- só, őrölt fehérbors, nádcukor
- petrezselyem
Elkészítés:
- A sárgarépát megpucoltam, megmostam, felkarikáztam, majd a borsóval és a kukoricával együtt kevés vízben feltettem főni.
- Amikor forrni kezdett, adtam hozzá egy kevés sót, pici cukrot és őrölt fehérborsot.
- Tejfölből és kevés lisztből habarást készítettem, és a roppanósra párolódott zöldségekhez öntve besűrítettem a főzeléket.
- Pár perc forralás után petrezselyemmel ízesítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése