Nagyon szeretjük a zöldségkrémlevest, ezt a verziót pedig egy kis csirkecombbal is megbolondítottam, így egy gyorsan elkészíthető, ízletes egytálétel lett belőle. A zöldségek pontos arányát nem néztem, csak úgy vegyesen kerültek bele a levesbe, de a legnagyobb része répa volt, a legkevesebb pedig a burgonya, ez utóbbi főként a sűrítés miatt került bele liszt helyett.
Hozzávalók:
- sárgarépa
- petrezselyemgyökér
- karalábé
- zeller
- burgonya
- csirkecomb
- fokhagyma
- tejföl
- só, őrölt fehérbors
- tárkony
Elkészítés:
- A zöldségeket megpucoltam, megmostam, feldaraboltam, és a megtisztított csirkecombokkal együtt vízben feltettem főni.
- Amikor forrni kezdett sóztam és borsoztam, adtam hozzá zúzott fokhagymát, majd készre főztem. A főzés vége felé tárkonnyal ízesítettem.
- A megfőtt levesből villával kihalásztam a csirkecombokat és egy tányérra tettem, majd a zöldségeket botmixerrel pürésítettem, végül kavartam bele tejfölt.
- A levest a csirkecombra szedve tálaltam.
Guszta és jó ötlet.
VálaszTörlésKöszi. :-) És finom is. :-)
VálaszTörlés