Gyors és egyszerű, de annál ízletesebb krémleves biozöldségekből.
Hozzávalók:
- 4 db zellergumó
- 4 szál sárgarépa
- 2 dl tejföl
- kb. 2 dl tej
- só, őrölt fehérbors
- 1 teáskanál natúr ételízesítő (só- és adalékszermentes, kizárólag szárított zöldségekből készült)
Elkészítés:
- A sárgarépát és a zellert megpucoltam, megtisztítottam, felaprítottam, majd kevés vízben megpároltam. Amikor forrni kezdett sóztam, borsoztam, és szórtam bele natúr ételízesítőt.
- Amikor a zöldségek megpárolódtak botmixerrel pürésítettem (a főzővízzel együtt), majd a tejföllel és a tejjel simára kavartam. Nagyon kevés vízzel még hígítottam, hogy azért a kanál ne álljon meg benne, és került bele még egy kis bors és só.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése