Kicsit hasonlít az újházi tyúkhúsleveshez csak annyi a különbség, hogy egy egész tyúk helyett csak csirkecombok kerültek bele. Így is nagyon ízletes lett, és ráadásul igen hamar megfőtt.
- 6 db csirke alsócomb
- 2 szál petrezselyemgyökér
- 4 szál sárgarépa
- 1 db közepes zellergumó
- 1 db karalábé
- 2 kisebb fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 15 dkg zöldborsó (fagyasztott)
- 20 dkg csiperke gomba
- só
- 2 teáskanál szemes bors (vagyesen fehér, fekete és rózsa)
- 2 teáskanál natúr ételízesítő (só- és adalékanyagmentes, kizárólag szárított zöldségekből készült)
- cérnametélt
Elkészítés:
- A csirkecombokat megtisztítottam, majd a kétfelé vágott vöröshagymákkal, a fokhagymákkal és a szemes borssal hideg vízben feltettem főni.
- Amikor felforrt megsóztam, és szórtam bele natúr ételízesítőt.
- A sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a karalábét és a zellergumót megtisztítottam és feldaraboltam, majd amikor a hús már puhulni kezdett, a leveshez adtam.
- A főzés vége felé beleszórtam a borsót és a tisztított, vékonyra szeletelt gombát és pár percig még főztem.
- Amikor a leves megfőtt, kihalásztam belőle a csirkecombokat, leszedtem róluk a bőrt és kicsontoztam, majd a húsdarabokat visszatettem a levesbe.
- Külön edényben kifőztem a cérnametéltet, és tálalás előtt a leveshez adtam.
Kedves Magdi!
VálaszTörlésLátogasd meg az oldalamat.!
Kérlek nézz be hozzám!!!
Meglepetés vár.