Gyors kávés-kakaós minitorta háztartási kekszből, igazi retro ízvilággal. ;-)
Hozzávalók:
- kb. 50 dkg háztartási keksz (szögletes)
- 20 dkg porcukor
- 3 púpos evőkanál kukoricakeményítő
- 6 evőkanál kakaópor (jó minőségű, cukrozatlan)
- kb. 0,6 dl főzött feketekávé
- 6,5 dl tej
- egy kevés barna rum
- 25 dkg vaj
- 5 dkg 70% kakaótartalmú csokoládé
Elkészítés:
- A porcukrot, a keményítőt és a kakaót egy edénybe szórtam és összekevertem. Egy kevés tejjel csomómentesre kevertem, majd apránként adagolva folyamatos kevergetés mellett felhígítottam a maradék tejjel. Hozzáöntöttem a kávét és a rumot, és folyamatos keverés mellett melegíteni kezdtem.
- Amikor a kakaós massza felforrt beledobtam a vajat és a csokoládét, és addig kevergettem, míg teljesen elolvadt, majd levettem a tűzhelyről.
- Egy tálcán megkezdtem a "torta" felépítését. Kekszet sorjáztam szorosan egymás mellé téglalap alapban, majd rákentem egy réteg kakaós-kávés krémet, aztán megint keksz került rá, majd krém, és addig folytattam, míg el nem fogytak a hozzávalók. A süti tetejére krém került, és az oldalait is bekentem.
- A kész "tortát" a hűtőszekrénybe tettem érlelődni és csak másnap vágtam fel.
Szia!
VálaszTörlésÚgy látom jó-néhányan kekszes sütit készítettünk mostanában. Ezt a változatot nem ismertem.
Szia!
VálaszTörlésEz saját verzió kekszes sütire. Gyors és finom. :-)
Sziaxtok!
VálaszTörlésÉn is xoktam kekszből csinàlni eut a fincsi dexertet😃vsak én pudinggal.különböző izzel és xinnel texem a kekx zetejére...
De a tied is nagyon jó ötletes...
Köxike!
Tilda