Ez a pikáns-savanykás fogás gyakorlatilag nem más, mint zöldbabbal és joghurtos-mustáros-tejfölös habarással felturbózott sertéspörkölt.
- 1 kg sertéslapocka
- kevés olívaolaj
- 2 fej vöröshagyma
- kb. 8 gerezd fokhagyma
- só, őrölt bors, őrölt pirospaprika
- 1 kg zöldbab (fagyasztott, fele sárgahüvelyű, másik fele zöldhüvelyű)
- 4 dl tejföl
- 1 dl krémes natúr joghurt
- kevés liszt
- kb. 1 evőkanál mustár
Elkészítés:
- A húst megmostam, megtisztítottam, majd felkockáztam.
- A vöröshagymát felaprítottam, kevés olívaolajon megfonnyasztottam, majd rászórtam a húst, és folyamatos kevergetés mellett fehéredésig sütöttem.
- Hozzáadtam a fokhagyma felét (zúzva), őrölt pirospaprikával, borssal és kevés sóval ízesítettem, majd összekevertem. Pici vizet önöttem alá, és fedő alatt puhára főztem.
- Amikor a hús már majdnem elkészült, hozzáadtam a zöldbabot, és fedő alatt készre pároltam.
- A tejfölből, joghurtból, mustárból és kevés lisztből habarást készítettem, és a kész babos húshoz öntöttem. Hozzáadtam a fokhagyma másik felét (zúzva), és egy-két perc forralás után tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése