2011. június 26., vasárnap

Spenótos tészta

   


 
Ennek az ínycsiklandó spenótos finomságnak a receptjét Anyuval együtt találtuk ki, de az elkészítés Anyu egyedüli érdeme. A végeredmény fenomenálisan finom lett, aki szereti a spenótot, semmiképp ne hagyja ki. Sőt, ez még annak is jó eséllyel ízleni fog, aki a spenótfőzeléket egyébként nem szereti.
  
Hozzávalók:
  • kb. 70 dkg friss spenót
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl tej
  • só, őrölt bors
  • 1 teáskanál keményítő
  • kb. 15-20 dkg sajt
  • 1 csomag durum penne (50 dkg)

Elkészítés:
  • A tésztát kifőzzük, leszűrjük, majd egy hőálló üvegedénybe tesszük.
  • A spenótot alaposan megmossuk, durvára vagdossuk, majd kb. 2 evőkanálnyi olívaolajon megfuttatjuk.
  • Amikor a spenót kicsit összeesett hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, átpirítjuk, majd ráöntjük a tejszínt, a tejfölt és a tejet. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a pici tejjel csomómentesre kevert keményítőt, majd egy-két percig forraljuk.
  • A tejszínes-spenótos szószt a tésztára öntjük, megszórjuk reszelt sajttal, majd összekeverjük. A tetejére is szórunk némi reszelt sajtot, majd az üvegedényt befedve 185 fokos sütőben addig sütjük, míg a tetején a sajt pirulni kezd. (Kb. 15-20 perc.)
  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése