Gyorsan elkészíthető finom, nyári ebéd. Olyan, mint a "rendes" lecsó, csak tök is kerül bele, illetve most paprika helyett főztem bele a kockára vágott főzőtököt.
Hozzávalók:
- 2 fej vöröshagyma
- olívaolaj
- 6 db paradicsom
- 1 db főzőtök
- só, őrölt bors
- 12 db tojás
Elkészítés:
- A tököt megtisztítottam, meghámoztam, négyfelé vágtam, belső magos részét kikapartam, végül felkockáztam.
- A paradicsomot megmostam, majd felaprítottam.
- A megpucolt és apróra vágott vöröshagymát kevés olívaolajon megfonnyasztottam, majd a paradicsomot hozzáadva fedő alatt pároltam, míg a paradicsom majdnem teljesen szétesett.
- Beleszórtam a tököt, sóval és őrölt borssal ízesítettem, majd gyakori keverés mellett fedő alatt kb. 7-8 perc alatt puhára pároltam.
- Amikor elkészült, hozzáöntöttem a simára kevert tojásokat és pár perc alatt „kocsonyásra” sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése