Remek tejszínes-spenótos egytálétel, igazi ízbomba!
Hozzávalók:
- 60 dkg spenót (házilag fagyasztott)
- egy kevés olívaolaj
- 8 gerezd fokhagyma
- só, őrölt bors
- szerecsendió reszelve
- 2 dl tejszín
- 3 dl tejföl
- 1,5 dl tej
- 1 csapott evőkanál durumliszt
- 20 dkg sajt reszelve
- 1 csomag (50 dkg) durumtészta
Elkészítés:
- Elsőként elkezdtem főzni a tésztát, közben pedig elkészítettem a szószt.
- A kiolvadt spenótot kevés olívaolajon megfonnyasztottam, majd hozzáadtam a zúzott fokhagymát és átpirítottam.
- A spenóthoz hozzáöntöttem a tejszínt és a tejet, majd amikor forrni kezdett, lisztes-tejfölös habarással besűrítettem. Sóztam, borsoztam, és reszeltem bele némi szerecsendiót.
- A kifőtt tésztát egy hőálló üvegedénybe szórtam, ráöntöttem a tejszínes-spenótos szószt, rászórtam a sajt felét, és összekevertem. A tetejére szórtam a sajt másik felét, befedtem, majd hideg sütőbe téve 180 fokon addig sütöttem, míg pirulni kezdett a teteje.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése