Könnyű nyári tökös leves cukkiniből és patiszonból, sok fokhagymával, burgonyával sűrítve.
Hozzávalók:
- 2 fej vöröshagyma
- kevés olívaolaj
- 1 db nagyobb cukkini
- 2 db kisebb patiszon
- 4 db burgonya
- 3 dl tejföl
- 1 dl tej
- 5-6 gerezd fokhagyma
- só, őrölt bors, kevés só- és adalékszermentes natúr ételízesítő
Elkészítés:
- A cukkinit megmostam, két végét levágtam, majd felkockáztam. (Héjával és magjával együtt.)
- A patiszont megtisztítottam, meghámoztam, kétfelé vágtam, majd kikapartam a belsejét és a "húsát" felkockáztam.
- Az apróra vágott vöröshagymát kevés olívaolajon megfonnyasztottam, majd rászórtam a cukkini, a patiszon és a burgonya kockákat. Alaposan átforrósítottam, majd felöntöttem vízzel és párolni kezdtem.
- Amikor felforrt megsóztam és borsoztam, adtam hozzá zúzott fokhagymát, és szórtam bele egy kevés só- és adalékszermentes natúr ételízesítőt.
- Amikor a zöldségek megpuhultak beleöntöttem a tejfölt és a tejet, adtam hozzá még egy kevés zúzott fokhagymát és őrölt borsot, majd botmixerrel pürésítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése