2011. augusztus 2., kedd

Kolbászos pizza

   
   

  
Sokszor készítettem már pizzát, de kolbász még sosem került rá. Most végre kipróbáltam ezt a magyaros verziót is, hát igencsak ütős lett. ;-)
  
Hozzávalók a tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 1 teáskanál só
  • 1 dl langyos tej
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 1 csapott evőkanál cukor
  • kb. 1,25 dl langyos víz
  • kb. 2 evőkanál olíva olaj
 
Hozzávalók a feltéthez:
  • fokhagyma
  • tejföl
  • karikára vágott kolbász
  • karikára vágott póréhagyma
  • reszelt füstölt sajt
  
Elkészítés:
  • A langyos tejben elkevertem a cukrot, hozzámorzsoltam az élesztőt, és meleg helyen felfuttattam.
  • A sót a liszthez kevertem, majd hozzáöntöttem a felfutott élesztőt és kézzel összekevertem. Hozzáadtam egy kevés olívaolajat és tovább kavargattam, majd hozzáöntöttem a vizet és alaposan összegyúrtam.
  • Kb. 5-10 percig kézzel dagasztottam a tésztát (a tészta állagától függően szükséges lehet egy kevés víz vagy liszt hozzáadására, a lényeg, hogy könnyű, egészen ruganyos tésztát kell kapnunk), majd gombóccá formálva kilisztezett kelesztőtálba tettem és langyos helyen kb. 30-40 percig kelesztettem.
  • Amikor a tészta megkelt, egy nagy, sütőpapírral kibélelt tepsibe nyújtottam. Megkentem zúzott fokhagymával elkevert tejföllel, szórtam rá karikára vágott kolbászt és póréhagymát, a tetejére pedig reszelt füstölt sajt került.
  • A pizzát kb. 185 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütöttem.
      

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése