Sokszor készítettem már pizzát, de kolbász még sosem került rá. Most végre kipróbáltam ezt a magyaros verziót is, hát igencsak ütős lett. ;-)
Hozzávalók a tésztához:
- 40 dkg liszt
- 1 teáskanál só
- 1 dl langyos tej
- 2,5 dkg friss élesztő
- 1 csapott evőkanál cukor
- kb. 1,25 dl langyos víz
- kb. 2 evőkanál olíva olaj
Hozzávalók a feltéthez:
- fokhagyma
- tejföl
- karikára vágott kolbász
- karikára vágott póréhagyma
- reszelt füstölt sajt
Elkészítés:
- A langyos tejben elkevertem a cukrot, hozzámorzsoltam az élesztőt, és meleg helyen felfuttattam.
- A sót a liszthez kevertem, majd hozzáöntöttem a felfutott élesztőt és kézzel összekevertem. Hozzáadtam egy kevés olívaolajat és tovább kavargattam, majd hozzáöntöttem a vizet és alaposan összegyúrtam.
- Kb. 5-10 percig kézzel dagasztottam a tésztát (a tészta állagától függően szükséges lehet egy kevés víz vagy liszt hozzáadására, a lényeg, hogy könnyű, egészen ruganyos tésztát kell kapnunk), majd gombóccá formálva kilisztezett kelesztőtálba tettem és langyos helyen kb. 30-40 percig kelesztettem.
- Amikor a tészta megkelt, egy nagy, sütőpapírral kibélelt tepsibe nyújtottam. Megkentem zúzott fokhagymával elkevert tejföllel, szórtam rá karikára vágott kolbászt és póréhagymát, a tetejére pedig reszelt füstölt sajt került.
- A pizzát kb. 185 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése