Mivel spenótból sohasem elég, ezért megint egy zöld recept: egyszerű és gyors spenótos finomság, ezúttal szalonnával megbolondítva.
Hozzávalók:
- kb. 40 dkg leveles spenót csíkokra vágva (házilag fagyasztott)
- 5 gerezd fokhagyma
- 4 dl tejföl
- 25 dkg kockázott bacon (mivel igen sós, külön már nem sóztam az ételt)
- őrölt bors
- szerecsendió
- 1 csomag (50 dkg) száraztészta
Elkészítés:
- A bacont serpenyőben megpirítottam, majd hozzáadtam a kiolvadt spenótot és összekevertem. Amikor már jól átforrósodott, őröltem bele borsot, reszeltem bele szerecsendiót, és adtam hozzá 3 gerezd fokhagymát összezúzva.
- Kb. 5-10 percig forraltam, majd hozzáadtam a tejfölt és még 2 gerezd zúzott fokhagymát. Alaposan elkevertem, majd egy-két perc forralás után a kifőtt tésztára szedtem és összekavartam.
Szeretem ezeket az egyszerű tésztaételeket! Spenót külön kedvenc, nálunk is ma spenótos kaja volt :)
VálaszTörlésA spenót nálam is nyerő. ;-)
VálaszTörlés