Hozzávalók:
- 60 dkg sertéslapocka
- 60 dkg sertéstarja
- 2 db fehérhagyma
- 2 db kisebb vöröshagyma
- 3 db paradicsom
- 1 db zöldpaprika
- kevés olívaolaj
- 6 gerezd fokhagyma
- 2 csapott teáskanál őrölt pirospaprika
- só, őrölt bors
- 1 dl száraz vörösbor (egri cuvée)
- 1 db sárgarépa
- 1 nagy konzerv morzsolt kukorica
- 1 nagy konzerv zöldborsó
Elkészítés:
- A paradicsomokat és a paprikát megtisztítottam majd apróra kockáztam.
- A húsokat megtisztítottam és felkockáztam.
- A fehér hagymát és a vöröshagymát megtisztítottam, apróra kockáztam, majd olívaolajon megdinszteltem. Rászórtam a húst, és gyakori kevergetés mellett fehéredésig sütöttem.
- Szórtam bele őrölt pirospaprikát, adtam hozzá zúzott fokhagymát (két gerezdet maghagytam, amit majd a végén adok hozzá), őröltem bele borsot, szórtam bele némi sót, majd alaposan elkevertem. Hozzáadtam a paprikát és a paradicsomot, öntöttem alá egy kevés száraz vörösbort, majd fedő alatt főzni kezdtem.
- Kb. 1-1,5 órán át főztem a tűzhely legkisebb fokozatán, néha-néha belekevertem, és pótoltam az elpárolgott folyadékot (a borsókonzerv és a kukoricakonzerv levéből töltögettem a húshoz). A főzés vége felé szórtam bele karikára vágott sárgarépát.
- Amikor a sárgarépa is megpuhult, hozzáadtam a borsót és a kukoricát, belepréseltem a maradék két gerezd fokhagymát, és került bele még némi őrölt bors és egy kevés só. Pár perc forralás után kifőtt tésztával tálaltam.
De jól néz ki ez a sertésragu! Ebédre jöhet is egy adag!
VálaszTörlés