2011. szeptember 21., szerda

Zöldséges sertésragu

  
 
Hozzávalók:
  • 60 dkg sertéslapocka
  • 60 dkg sertéstarja
  • 2 db fehérhagyma
  • 2 db kisebb vöröshagyma
  • 3 db paradicsom
  • 1 db zöldpaprika
  • kevés olívaolaj
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 csapott teáskanál őrölt pirospaprika
  • só, őrölt bors
  • 1 dl száraz vörösbor (egri cuvée)
  • 1 db sárgarépa
  • 1 nagy konzerv morzsolt kukorica
  • 1 nagy konzerv zöldborsó
  
Elkészítés:
  • A paradicsomokat és a paprikát megtisztítottam majd apróra kockáztam.
  • A húsokat megtisztítottam és felkockáztam.
  • A fehér hagymát és a vöröshagymát megtisztítottam, apróra kockáztam, majd olívaolajon megdinszteltem. Rászórtam a húst, és gyakori kevergetés mellett fehéredésig sütöttem.
  • Szórtam bele őrölt pirospaprikát, adtam hozzá zúzott fokhagymát (két gerezdet maghagytam, amit majd a végén adok hozzá), őröltem bele borsot, szórtam bele némi sót, majd alaposan elkevertem. Hozzáadtam a paprikát és a paradicsomot, öntöttem alá egy kevés száraz vörösbort, majd fedő alatt főzni kezdtem.
  • Kb. 1-1,5 órán át főztem a tűzhely legkisebb fokozatán, néha-néha belekevertem, és pótoltam az elpárolgott folyadékot (a borsókonzerv és a kukoricakonzerv levéből töltögettem a húshoz). A főzés vége felé szórtam bele karikára vágott sárgarépát.
  • Amikor a sárgarépa is megpuhult, hozzáadtam a borsót és a kukoricát, belepréseltem a maradék két gerezd fokhagymát, és került bele még némi őrölt bors és egy kevés só. Pár perc forralás után kifőtt tésztával tálaltam.
   

1 megjegyzés: