2012. május 26., szombat

Duplán spenótos tészta

  


Mivel a megunhatatlan spenótból sohasem elég, ennél a fogásnál a tészta és a szósz is a zöld finomságból készült. A spenótos száraztésztát készen vettem, csak ki kellett főzni, ezért a recept csak a szósz elkészítéséről szól, ami egyébként egyszerű és gyors.

Hozzávalók:
  • bacon szalonna
  • friss leveles spenót
  • fejszín
  • tejföl
  • fokhagyma
  • olívaolaj
  • kevés liszt
  • szerecsendió
  • só, bors

Elkészítés:
  • A spenótot alaposan átmostam, majd csíkokra vágtam.
  • A bacont kockákra vágtam, majd egy kevés olívaolajon megpirítottam.
  • Rászórtam a spenótot, megfonnyasztottam, adtam hozzá zúzott fokhagymát (nem sajnáltam), sóztam, borsoztam, majd fedő alatt pár percig pároltam.
  • Öntöttem hozzá tejszínt, majd egy kevés liszttel kikevert tejföllel sűrítettem. Reszeltem bele szerecsendiót, majd egy-két perc forralás után a kifőtt tésztára szedve tálaltam.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése