2012. október 25., csütörtök

Gombával sült csirkecomb

  
     
Egyszerű sült csirkecomb egy kis gombával megbolondítva. Néhány perces előkészítés után csak bedobjuk a sütőbe, és míg sül, elkészítjük hozzá a köretet.
 
Hozzávalók:
  • egész csirkecomb
  • vöröshagyma
  • fokhagyma
  • paradicsom
  • csiperkegomba
  • bors
  • grillcsirke fűszerkeverék (adalékanyagmentes)
 
Elkészítés:
  • A gombát, a vöröshagymát és a paradicsomot megtisztítjuk, majd karikára vágjuk.
  • A csirkecombokat megmossuk, majd olajjal vékonyan kikent tepsibe tesszük, megszórjuk frissen őrölt borssal, kevés sóval és a fűszerkeverékkel. Rászórjuk a karikára vágott gombát, hagymát és paradicsomot, valamint a fokhagymagerezdeket. Végül egy nagyon kevés vizet öntünk alá.
  • A tepsit befedjük alufóliával, majd a 180-190 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 45 perc sülés után levesszük a tepsiről a fóliát, és pirosra sütjük a húst.
  
     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése