2012. október 27., szombat

Tejszínes-tárkonyos gomba

  

Ez a gombás finomság akár a gombapaprikás sápadt változatának is nevezhető: épp úgy készül, mint a gombapörkölt, csak pirospaprika helyett tárkony kerül bele.

Hozzávalók:
  • csiperkegomba
  • vöröshagyma
  • fokhagyma
  • kevés olívaolaj
  • tejszín
  • tejföl
  • őrölt bors
  • tárkony
  • kevés liszt
 
Elkészítés:
  • A gombát alaposan megmossuk majd felszeleteljük.
  • A vöröshagymát megtisztítjuk és apróra kockázzuk, majd kevés olívaolajon megfonnyasztjuk. Rászórjuk a gombát és kevergetve addig sütjük, míg egy kevés levet enged. Sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá zúzott fokhagymát és egy kevés tárkonyt, majd fedő alatt kb. 10-15 percig pároljuk.
  • Amikor a gomba megpárolódott, öntünk rá egy kevés tejszínt, majd egy pici liszt és tejföl keverékével besűrítjük. Szórunk bele még egy kevés tárkonyt és zúzott fokhagymát, és egy-két perc forralás után kifőtt tésztára szedve tálaljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése