2012. november 3., szombat

Baconos-gombás-kukoricás tészta

      
 
A blogbejegyzésekből is látszik, hogy igen gyakran készítek tésztát. Nemcsak azért, mert finom, hanem mert nem kell túl sokat pepecselni vele és mert a különféle szószoknak köszönhetően ezerféleképpen variálható. Ezúttal baconos-kukoricás-gombás szósszal készítettem.
  
Hozzávalók:
  • csiperke gomba
  • konzerv kukorica
  • bacon
  • vöröshagyma
  • fokhagyma
  • frissen őrölt tarkabors
  • tejszín
  • kevés liszt
  
Elkészítés:
  • A vöröshagymát és a bacont apróra kockázzuk. (Egyszerűbb a dolgunk, ha kockázott bacont veszünk.)
  • A gombát megtisztítjuk és apróra vágjuk.
  • A bacont megpirítjuk, majd rászórjuk a vöröshagymát és megfonnyasztjuk.
  • Hozzáadjuk a gombát, és kevergetve addig sütjük, míg egy kevés levet ereszt. Ekkor hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megborsozzuk, és fedő alatt kb. 5-10 percet pároljuk.
  • Hozzáadjuk a konzervkukoricát, majd egy-két perc forralás után egy kevés liszttel kikavart tejszínnel besűrítjük.
  • Végül kifőtt tésztára szedve tálaljuk.
  
 
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése