2013. június 9., vasárnap

Házi vanília puding likőrös eperrel

  
  
Gyorsan elkészíthető epres desszert.
   
Hozzávalók:
  • 1 liter tej
  • 7 dkg kukoricakeményítő
  • 10 dkg bourbon vaníliás cukor
  • 60 dkg eper
  • 5 cl eper pálinka-likőr
  
Elkészítés:
  • Az epret megtisztítottam, majd krumplinyomóval pépesre törtem. Hozzáadtam a pálinka-likőrt és elkevertem.
  • A kukoricakeményítőt és a vaníliás cukrot kevés langyos tejjel csomómentesre kevertem. A tejet felforrósítottam, majd a keményítős-cukros masszához adtam, és addig főztem, míg felforrt.
  • A pudingot és az eperpépet poharakba rétegeztem, majd lehűtöttem.
      

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése