2015. december 27., vasárnap

Sajtos-hagymás-baconos muffin

 
   
 
Szilveszter közeledtével itt egy újabb remek sörkorcsolya. Egyszerűen, gyorsan elkészíthető ahogy általában a muffinok, a végeredmény pedig egy különleges sós finomság, alkoholos italok kiváló kísérője.
   
  
Hozzávalók:
  
  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre pirított hagyma (kb. 1 fej vöröshagyma és 1 kisebb póréhagyma apróra vágva, és egy evőkanál libazsíron megdinsztelve)
  • 1 bögre tej
  • 1 bögre reszelt füstölt sajt (kb. 20 dkg)
  • 5 dkg kockázott angolszalonna kissé megpirítva
  • 2 nagy tojás
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
 
Elkészítés:
  
  • A sütőt előmelegítettem 180 fokra, a muffinformákat pedig kibéleltem muffinpapírral.
  • A lisztben elkevertem a szódabikarbónát, majd hozzáadtam a pirított hagymát, a pirított szalonnát és a reszelt sajtot majd összedolgoztam.
  • Habverővel összekevertem a tojást, a tejet és az olajat, és a lisztes elegyhez kevertem.
  • A masszát a formákba kanalaztam (egy formába kb. 1 púpozott evőkanálnyi tészta került), majd kb. 16-18 percig sütöttem.
   
  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése