2016. október 29., szombat

Zöldséges mángold leves

 
 
A piacon gyönyörű, friss mángoldba botlottam, nem is volt kérdés, hogy valami zöld finomság kerül terítékre a hétvégén. Egészséges, rostdús, kalóriaszegény, ízletes fogás. 
 
Hozzávalók:

  • 12 levél mángold (zöld és vörös vegyesen)
  • 1 db zellergumó
  • 6 db sárgarépa
  • 5 db petrezselyemgyökér
  • 1 szál póréhagyma
  • kevés olívaolaj
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 1 db kisebb burgonya
  • kb. 16 db kelbimbó
  • 2 nagy evőkanál tejföl
  • frissen őrölt bors
  • frissen reszelt szerecsendió
  • 1 csokor friss petrezselyemzöld
 
Elkészítés:

  • A karikára vágott póréhagymát kevés olívaolajon megfonnyasztom.
  • Rászórom a felaprított sárgarépát, zellert, petrezselyemgyökeret és a kelbimbót. Folyamatos kevergetés mellett jól átforrósítom, majd hozzáadom a zúzott fokhagymát, sózom, borsozom, majd felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje, és fedő alatt lassú tűzön párolni kezdem.
  • Amikor a zöldségek félig megpárolódtak, hozzáadom a csíkokra vágott mángoldot és a kockázott burgonyát majd tovább párolom.
  • Amikor a zöldségek megpárolódtak, hozzáadom a tejfölt, az aprított petrezselyemzöldet és a frissen reszelt szerecsendiót. Összeforralom és tálalom.
   
     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése