2016. október 19., szerda

Vegyes káposztás saláta


 
A káposzta az egyik legrégebben termesztett zöldségünk, és egyben az egyik legegészségesebb is. Vitaminokban, ásványi anyagban és rostban gazdag, remek béltisztító. Hetente legalább egyszer-kétszer együnk nyers káposztát!
   
Ez a pikáns, ízletes saláta önmagában is nagyon finom, de sült vagy grillezett húsoknak is kitűnő kiegészítője.
   
Hozzávalók:

  • káposzta
  • sárgarépa
  • uborka
  • paradicsom
  • kápia paprika
  • frissen őrölt tarkabors
  • mustár
  • tejföl
  • fokhagyma
   
Elkészítés:
  • A zöldségeket (arányuk 1:1-hez) felaprítjuk, sózzuk-borsozzuk, majd összekeverjük.
  • A tejfölt kikeverjük a mustárral és a fokhagymával (arány kb. 1 dl tejföl, 1 púpozott teáskanál mustár, 1 gerezd fokhagyma), majd a szószt a zöldségkeverékre öntjük.
  • Összekeverjük, egy-két órát hűtőben érleljük, majd tálaljuk.
     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése