Sült hús vagy sonka mellé jól esik egy kis jó fajta torma. Az az igazi, intenzív, aromás ízű, ami rögvest felszalad az orrba, és könnyek között azonnal tisztítja a légutakat. Amiben nincs semmi mesterséges adalékanyag, mint a bolti üveges társaiban... És elkészíteni sem nagy ügy, csak egy kis minimális könnyezésre kell felkészülni.
Aki extrát szeretne, ezt az alap tormát tovább ízesítheti reszelt almával vagy majonézzel.
Hozzávalók:
- 1 db közepes méretű torma (pucolva kb. 13 dkg)
- 5 evőkanál almaecet
- 3 evőkanál olívaolaj
- 3 evőkanál víz
- 2 kávés kanál só
- 1 teáskanál eritrit
Elkészítés:
- A tormát meghámozzuk, majd darabokra vágjuk,
- A darabolt tormát aprítógépben apróra daráljuk. (Lehet reszelni is, de ha ha nem akarjuk, hogy taknyunk-nyálunk-könnyünk egybe folyjon, érdemesebb elővenni az aprítót. Megéri.)
- A tormához adjuk az ecetet, olajat, vizet, a sót és az eritritet, majd alaposan elkeverjük.
- A tormát üvegbe szedjük és hűtőbe tesszük. Fogyasztás előtt egy napig érlelődni hagyjuk.
- Hűtőben egy-két hónapig eláll.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése