Húsos ételek finom, egészséges kísérője ez a házi savanyúság, de magában eszegetni is jó. Hűtőben sokáig eláll, így nagyobb adagot is készíthetünk belőle.
Hozzávalók:
- 1 db közepes méretű fejes káposzta
- himalája só (1 kg felszeletelt káposztához 1 púpos evőkanál mennyiség)
- kb. 1-1,5 liter víz
- 2 evőkanál nyírfacukor
- 2 evőkanál bio almaecet
- 2 evőkanál borecet
- 1 teáskanál őrölt köménymag
- frissen őrölt tarkabors
Elkészítés:
- A káposztát csíkokra vágtam és egy nagyobb tálba tettem.
- Megsóztam és alaposan összekevertem, majd állni hagytam a sóban kb. 1 órát.
- Míg állt a káposzta, elkészítettem a levét. A vízhez adtam a nyírfacukrot, az ecetet, a köménymagot és a borsot, majd addig kevergettem, míg feloldódott a cukor is. Érdemes megkóstolni, és ízlésünk szerint fűszerezhetjük még, ki hogy szereti, édesebben vagy savanyún, esetleg jó köményesen.
- A káposztából kinyomkodtam a sós levet, egy nagyobb befőttes üvegbe tettem, majd felöntöttem a fűszeres lével.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése