2020. május 31., vasárnap

Epres tejbegrízes szelet sütés nélkül


 

Itt az eperszezon, már mindjárt vége is. Bár ez az édes finomság önmagában is eszegetve isteni, remek sütemény alapanyag is. Főleg ha meglepnek egy fél ládányi mennyiséggel. :-)
  
Egyszerű, villámgyors tejbegrízes szelet eperrel turbózva, sütés nélkül. Ha nincs időnk pepecselni, sütögetni, és szeretjük a tejbegrízt és az epret, nem fogunk csalódni.

Hozzávalók:
  • A krémhez:
    • 40 dkg eper
    • 20 dkg búzadara
    • 8 dl tej
    • 5 dkg eritrit
    • 3 evőkanál barnacukor
    • 1 kávéskanál őrölt bourbon vanília
  • kb. 25 dkg babapiskóta
  • kb. 2 dl tej a piskóta áztatásához
  • + eper a tetejére
  
Elkészítés:
  • Az epret kicsumázom, megtisztítom, majd apróra vágom, utána villával összepaszírozom.
  • A tejből és a búzadarából sűrű tejbegrízt főzök: a tejet felforralom, beleszórom a grízt, majd alacsony lángon, habverővel folyamatosan kevergetve sűrűre főzöm.
  • A tejbegrízhez hozzáadom a cukrot, az eritritet, az őrölt vaníliát és az eperpépet, és habverővel homogénné keverem.
  • A babpiskótát megmártom a tejben, majd egy szögletes üvegtálban szorosan sorba rendezem. Erre kenem a grízes-epres krém felét, majd megint egy réteg piskóta következik, és rákenem a krém másik felét.
  • A tetejét félbevágott eperrel díszítem.
  • Néhány órát hűtőben "érlelem" tálalás előtt.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése