2020. május 21., csütörtök

Hagymás mustáros almás májpástétom


    

Hozzávalók:
  • 1 kg csirkemáj
  • 1,5 evőkanál kacsazsír
  • 3 nagyobb lilahagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt tarkabors
  • majoranna
  • kb. 1,5 dl száraz rozé
  • 3-4 evőkanál mustár
  • 3 db golden alma
  • pici só

Elkészítés:
  • A májat megtisztítom és falatnyi darabokra vágom.
  • Az almát meghámozom és kis kockákra vágom.
  • A lilahagymát laskára vágom, majd a kacsazsíron megfonnyasztom.
  • A megdinsztelt hagymát felöntöm rozéval, hozzáadom a mustárt, borsozom, szórok bele némi majorannát, majd fedő alatt puhára párolom.
  • A megpárolódott hagymára szórom a májat, hozzáadom a zúzott fokhagymát, átkeverem, majd fedő alatt puhára párolom.
  • A főzés vége felé hozzáadom a kockára vágott almát, és tovább párolom a májjal.
  • Amikor a máj megfőtt (nem kell neki sok idő, max. 15-20 perc, bár sokan ennél rövidebb ideig főzik csak), kóstolás után még fűszerezem (pici bors, majoranna, esetleg mustár ha nem elég). 
  • Amikor félig kihűlt, villával darabosra törtem, picit megsóztam, és friss pirítósra kenve tálaltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése