Még egy színes, illatos itóka készült, ezúttal is cukor nélkül, így ez sem klasszikus likőr. Sokkal finomabb, mint ragadós-cukros társai, csak a citrom brutális aromája dominál. Éppen annyira kesernyés és fanyar, amennyi még jólesik.
Hozzávalók:
- 11 db kezeletlen bio citrom héja
- 8 dl vodka
- 3 db citrom kifacsart leve
- 4 dl 52 fokos szőlőpárlat
Elkészítés:
- A citromokat megmostam, majd a héjukat a lehető legvékonyabban meghámoztam, hogy a héj alatti fehér részből minél kevesebb kerüljön bele.
- A citromhéjat egy nagyobb befőttes üvegbe tettem, és felöntöttem a vodkával.
- Sötét, hűvös helyen hagytam érlelődni kb. 10 napig, majd leszűrtem.
- Hozzáadtam a citromlevet, és felöntöttem szőlőpárlattal.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése