2025. november 30., vasárnap

Kolbászos babfőzelék konzervből

 

  

Vasárnapi villámebéd. Amilyen gyorsan elkészült, annyira nagyon finom lett. 

Hozzávalók:

  • 1 doboz vörösbab konzerv (családi méretű)
  • 3 db babérlevél
  • kolbász
  • őrölt feketebors
  • 2 csapott teáskanál őrölt pirospaprika
  • 2 kávéskanál barna cukor
  • 2 púpozott evőkanál tejföl
  • 2 csapott evőkanál liszt
  • 3 dl tej
  • kb. 1 evőkanál ecet
Elkészítés:

  • A babot a levével együtt melegíteni kezdtem.
  • Belekerült a babérlevél, a karikára vágott kolbász, a pirospaprika, pici cukor, őrölt bors, és egy kevés víz.
  • Pár percig forraltam, közben a lisztből, a tejfölből és a tejből habarást készítettem.
  • A habarással besűrítettem, és néhány percig alacsony hőfokon főztem.
  • Tálalás előtt ecettel ízesítettem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése