Az eredeti olasz tiramisu jó erős feketekávéból készül, alkohollal és kakaóporral megbolondítva - ez a kombináció tényleg feldobja az embert. A mostani desszertem viszont csak ál-tiramisu lett: nem került bele se kávé, se alkohol, csak kakaó. De azért persze finom volt.
Hozzávalók
- 2 csomag babapiskóta
- 0,5 l habtejszín
- 2 teáskanál keményítő
- 50 dkg mascarpone
- 2 csomag bourbon vaníliás cukor
- porcukor
- kakaópor (jó minőségű, cukrozatlan)
- tej
Elkészítés
- Kakaóporból, kevés porcukorból és langyos tejből kakaót kavartam egy mély tányérban.
- A jól behűtött habtejszínt a vaníliás cukorral, kevés porcukorral és a keményítővel kemény habbá vertem, majd hozzáadtam a mascarponét, és rövid ideig tovább vertem.
- A babapiskótákat egyenként megmártogattam a kakaóban, majd egy tepsibe szorosan egymás mellé sorakoztattam őket egy rétegben.
- A piskótasor tetejére rákentem a tejszínhabos-mascarponés krém felét, majd vékonyan megszórtam kakaóporral.
- A krémre újabb sor kakaóban áztatott piskótát rétegeztem, majd rákentem a krém másik felét, tetejét pedig kakaóporral díszítettem.
- Betettem a hűtőszekrénybe, és 4-5 órát érleltem fogyasztás előtt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése