Stahl Judit receptjét vettem alapul ehhez a kekszhez, bár egy kicsit alakítottam rajta. Gyorsan elkészült és nagyon finom lett.
Hozzávalók:
- 10 dkg vaj lereszelve
- 12,5 dkg liszt
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 10 dkg cukor
- 1 egész tojás
- 5 dkg durvára vágott, pirított mandula
- 10 dkg 70% kakaótartalmú csokoládé
A keksz tetejére:
- 5 dkg 70% kakaótartalmú csokoládé
- 1 evőkanál olaj
Elkészítés:
- A mandulát késsel felaprítottam, majd serpenyőben kicsit megpirítottam.
- A csokoládét apróra vagdaltam.
- A lisztben elvegyítettem a szódabikarbónát, hozzáreszeltem a vajat, majd rászórtam a cukrot és fakanállal összedolgoztam. Hozzáadtam a tojást és azzal is alaposan elkevertem, majd beleszórtam a tört mandulát és az apróra vágott csokit és összekevertem.
- A kész tésztából sütőpapírral bélelt tepsire egymástól kb. 4-5 cm távolságra 1-1 teáskanálnyi tésztából gyúrt gombócot tettem, majd mindegyik gombócot ujjal óvatosan lelapítottam.
- 175 fokra előmelegített sütőben kb. 12 percet sütöttem.
- Amikor a kekszek kihűltek, kevés olajjal elkevert olvasztott csokoládét csorgattam rájuk és kitettem a teraszra a hidegbe, hogy a csoki megdermedjen a tetején.
Kedves Magdi! Nagyon tetszik az oldalad, az én blogomon ezért találsz egy meglepetést: fahejaspate.blog.hu!
VálaszTörlés