2011. január 30., vasárnap

Csokis-mandulás keksz

  
 
Stahl Judit receptjét vettem alapul ehhez a kekszhez, bár egy kicsit alakítottam rajta. Gyorsan elkészült és nagyon finom lett.
 
Hozzávalók:
  • 10 dkg vaj lereszelve
  • 12,5 dkg liszt
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 10 dkg cukor
  • 1 egész tojás
  • 5 dkg durvára vágott, pirított mandula
  • 10 dkg 70% kakaótartalmú csokoládé
    
A keksz tetejére:
  • 5 dkg 70% kakaótartalmú csokoládé
  • 1 evőkanál olaj
   
Elkészítés:
  • A mandulát késsel felaprítottam, majd serpenyőben kicsit megpirítottam.
  • A csokoládét apróra vagdaltam.
  • A lisztben elvegyítettem a szódabikarbónát, hozzáreszeltem a vajat, majd rászórtam a cukrot és fakanállal összedolgoztam. Hozzáadtam a tojást és azzal is alaposan elkevertem, majd beleszórtam a tört mandulát és az apróra vágott csokit és összekevertem.
  • A kész tésztából sütőpapírral bélelt tepsire egymástól kb. 4-5 cm távolságra 1-1 teáskanálnyi tésztából gyúrt gombócot tettem, majd mindegyik gombócot ujjal óvatosan lelapítottam.
  • 175 fokra előmelegített sütőben kb. 12 percet sütöttem.
  • Amikor a kekszek kihűltek, kevés olajjal elkevert olvasztott csokoládét csorgattam rájuk és kitettem a teraszra a hidegbe, hogy a csoki megdermedjen a tetején.
  

1 megjegyzés:

  1. Kedves Magdi! Nagyon tetszik az oldalad, az én blogomon ezért találsz egy meglepetést: fahejaspate.blog.hu!

    VálaszTörlés