Ez a csupa-csoki desszert percek alatt elkészül és nagyon finom. Csak azt kell kivárni, hogy teljesen kihűljön, bár mínusz 5 fokban a teraszon szerencsére ez egész gyorsan ment. :-)
Hozzávalók:
- 7 dl tej
- 4 evőkanál jó minőségű, cukrozatlan kakaópor
- 2 púpozott evőkanál kukoricakeményítő
- 3 teáskanál gesztenyeméz (bármilyen mézzel, vagy nádcukorral is jó)
- 5 dkg 70%-os kakaótartalmú csokoládé
Elkészítés:
- A kakót és a kukoricakeményítőt egy tejforralóedényben összekevertem, majd egy kevés tejet hozzáöntve habverővel csomómentesre kevertem. Hozzáöntöttem a maradék tejet, majd melegíteni kezdtem.
- Amikor felforrt hozzáadtam a mézet és a darabokra tört csokit és addig kavargattam, míg felolvadtak, majd levettem a tűzhelyről.
- Az elkészült pudingot tálkákba öntöttem, kihűtöttem, majd a tetejére csokoládét reszeltem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése