Egyszerű, gyors leves kínai kelből.
Hozzávalók:
- 1 egész kínai kel
- kevés olaj
- kevés liszt
- 2 kávéskanál őrölt pirospaprika
- 1 nagy doboz kefir (375 gramm)
- őrölt kömény
- só
- őrölt fehérbors
- 5 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
- A kínai kelt leveleire szedtem, a leveleket leöblítettem majd vékony csíkokra vágtam, és kb. 6-8 perc alatt vízben megpároltam. Amikor forrni kezdett sóztam, borsoztam, és szórtam bele őrölt köményt.
- Kevés olajon középbarnára pirítottam a lisztet, majd a tűzhelyről levéve adtam hozzá őrölt pirospaprikát, majd simára kavartam a kefirrel.
- A levest a rántással besűrítettem, adtam hozzá zúzott fokhagymát, majd egy-két percig még forraltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése