Nagyon szeretjük a fasírtot, de az olajban való sütés nem tartozik a kedvenc időtöltéseim közé, no meg nem is túl egészséges, ezért tepsiben sütöttem. Nagyon finom lett, teljesen más jellegű, mint a hagyományos, olajban sült változat. Melegen céklasalátával körítve tálaltam, hidegen pedig biokenyérrel és ajvárral ettük.
Hozzávalók:
- 1,3 kg pulykacomb darálva
- 4 egész tojás
- kb. 20 dkg biokenyér + tej az áztatáshoz
- 3 kisebb fej vöröshagyma + kevés olaj a dinszteléshez
- 8 gerezd fokhagyma
- kb. 2-3 teáskanál só
- őrölt fehérbors (nem sajnáltam, megtekertem párszor a borsdarálót)
- kb. 2 teáskanál őrölt pirospaprika
Elkészítés:
- A vöröshagymát felaprítottam és kevés olajon megdinszteltem.
- A kenyérszeleteket darabokra törtem és tejbe áztattam.
- A húst ledaráltam, majd hozzáadtam a tojásokat, a dinsztelt vöröshagymát, a kinyomkodott és alaposan elmorzsolt kenyeret, a zúzott fokhagymát, az őrölt pirospaprikát, sóztam, borsoztam, majd alaposan összegyúrtam.
- A húsos masszából sütőpapírral bélelt tepsiben két nagy rudat formáztam, majd 185 fokos sütőben kb. 1 órán át sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése