A maradék húsos paradicsomszószt és rukkolát felhasználva sütöttem ezt az ínycsiklandó, vastag tésztás pizzát.
Hozzávalók a tésztához:
- 40 dkg liszt
- 1 mokkáskanál só
- 1 dl langyos tej
- 2,5 dkg friss élesztő
- 1 evőkanál cukor
- kb. 1,25 dl langyos víz
- kevés olívaolaj
A tészta elkészítése:
- A langyos tejben elkevertem a cukrot, hozzámorzsoltam az élesztőt, és meleg helyen felfuttattam.
- A lisztben elkevertem a sót, hozzáöntöttem a felfutott élesztőt és kézzel elkevertem. Hozzáadtam egy kevés olívaolajat és tovább kavargattam. Hozzáöntöttem a vizet és alaposan összegyúrtam.
- Kb. 10 percig dagasztottam a tésztát (a tészta állagától függően szükséges lehet egy kevés víz vagy liszt hozzáadására, a lényeg, hogy könnyű, egészen ruganyos tésztát kell kapnunk), majd gombócot formálva belőle kilisztezett kelesztőtálba tettem és langyos helyen kb. 45 percig kelesztettem.
- Amikor a tészta megkelt egy sütőpapírral kibélelt tepsibe nyújtottam. A tészta tetejét megkentem a húsos paradicsomszósszal, megszórtam reszelt sajttal és friss rukkolával.
- A pizzát kb. 185 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése