2011. január 10., hétfő

Húsos-paradicsomos-rukkolás pizza

  
 


 
A maradék húsos paradicsomszószt és rukkolát felhasználva sütöttem ezt az ínycsiklandó, vastag tésztás pizzát.

Hozzávalók a tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 dl langyos tej
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • kb. 1,25 dl langyos víz
  • kevés olívaolaj
  
A tészta elkészítése:
  • A langyos tejben elkevertem a cukrot, hozzámorzsoltam az élesztőt, és meleg helyen felfuttattam.
  • A lisztben elkevertem a sót, hozzáöntöttem a felfutott élesztőt és kézzel elkevertem. Hozzáadtam egy kevés olívaolajat és tovább kavargattam. Hozzáöntöttem a vizet és alaposan összegyúrtam.
  • Kb. 10 percig dagasztottam a tésztát (a tészta állagától függően szükséges lehet egy kevés víz vagy liszt hozzáadására, a lényeg, hogy könnyű, egészen ruganyos tésztát kell kapnunk), majd gombócot formálva belőle kilisztezett kelesztőtálba tettem és langyos helyen kb. 45 percig kelesztettem.
  • Amikor a tészta megkelt egy sütőpapírral kibélelt tepsibe nyújtottam. A tészta tetejét megkentem a húsos paradicsomszósszal, megszórtam reszelt sajttal és friss rukkolával.
  • A pizzát kb. 185 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütöttem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése