A paradicsomszósz igen gyakori "vendég" nálunk az asztalon: egészséges és szeretjük is. Ez a verzió most húsosan készült, és friss rukkolával bolondítottam meg. Nagyon ízletes lett a végeredmény.
Hozzávalók:
- csirkemellfilé
- vöröshagyma
- fokhagyma
- olívaolaj
- sűrített paradicsom
- paradicsomlé
- őrölt pirospaprika
- só, őrölt fehérbors
- bazsalikom, oregánó
- kevés nádcukor
Elkészítés:
- A húst megtisztítottam és nagyon apró darabokra vágtam.
- A vöröshagymát felaprítottam, majd kevés olívaolajon megdinszteltem.
- A hagymához adtam a húst és folyamatosan forgatva addig sütöttem, míg átfehéredett. Adtam hozzá zúzott fokhagymát és rövid ideig azzal is sütöttem.
- Szórtam a húsra kevés őrölt pirospaprikát, sóztam, borsoztam, öntöttem alá egy kevés vizet, jól összekavartam és fedő alatt párolni kezdtem.
- Amikor a hús már majdnem készen volt, szórtam rá szárított bazsalikomot és oregánót, összekevertem és tovább pároltam.
- Végül hozzáadtam a húshoz a sűrített paradicsomot, felöntöttem kevés paradicsomlével és összeforraltam. Adtam hozzá még egy kis zöldfűszert és zúzott fokhagymát, valamint kevés nádcukrot, ellensúlyozandó a paradicsom savanyúságát.
- Kifőtt tésztára szedve, friss rukkolával tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése