Igencsak rendhagyóra sikeredett ez a raguleves, mert sokféle zöldség került bele, és jóval nagyobb arányban, mint a hús. Így inkább zöldségleves jellege lett, a bio zöldségeknek köszönhetően karakteres ízekkel. Szerintem sokkal finomabb így, mintha a hús dominálna benne.
Hozzávalók:
- 60 dkg pulykamellfilé
- 3 db karalábé
- 3 db zeller
- 3 szál petrezselyemgyökér
- 1 szál pasztinák
- 6 szál sárgarépa
- 8 db kisebb burgonya
- 1 db kisebb cukkini
- 4 db kisebb vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- natúr ételízesítő (só- és adalékszermentes, csak szárított zöldségekből áll)
- só, őrölt fehérbors
- 4-5 mokkáskanál szárított tárkony
- 3-4 dl tejföl
- 2 evőkanál liszt
- kevés olaj
Elkészítés:
- A zöldségeket megpucoltam, megtisztítottam majd felaprítottam.
- Az apróra vágott vöröshagymát olajon megdinszteltem, majd rádobtam a felkockázott pulykamellet és fehéredésig sütöttem. Hozzáadtam a zúzott fokhagymát, sóztam, borsoztam, szórtam bele natúr ételízesítőt, pici vizet öntöttem alá, és fedő alatt pár percig pároltam.
- A húshoz hozzáadtam a zöldségeket, beleszórtam a szárított tárkony felét, majd felengedtem annyi vízzel, hogy ellepte. Fedő alatt készre pároltam.
- A lisztből és tejfölből habarást készítettem, majd besűrítettem vele a levest. Hozzáadtam a szárított tárkony másik felét, és néhány percig forraltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése