Biozöldségekből készítettem ezt a gyors levest, ami pirított kenyérdarabokkal és reszelt füstöltsajttal tálalva remek egytálétel lett.
Hozzávalók:
- 1 db nagyobb karalábé
- 5 db kisebb zeller
- 4 szál petrezselyemgyökér
- 8 szál répa
- 4 db kisebb burgonya
- 2 db vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- kb. 2 dl tej
- 3 dl tejföl
- kevés vaj
- só, őrölt fehérbors
- natúr ételízesítő (só- és adalékszermentes, csak aprított, szárított zöldségekből áll)
Elkészítés:
- A zöldségeket meghámoztam, megtisztítottam és feldaraboltam.
- A vöröshagymát apróra vágtam, majd kevés vajon megfonnyasztottam. Hozzáadtam a zöldségeket és a zúzott fokhagymát, majd pár percig dinszteltem. Felöntöttem vízzel, hogy éppen ellepte a zöldségeket és befedtem. Amikor felforrt, sóztam, borsoztam, és adtam hozzá egy kevés natúr ételízesítőt, majd fedő alatt megpároltam. Főzés közben öntöttem hozzá egy kevés tejet.
- Amikor a zöldségek megpárolódtak botmixerrel pürésítettem, majd a tejfölt hozzáadva simára kevertem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése