A pulykamellet gyakran készítem zöldséges-tejfölös változatban. Most zöldborsó került bele, és petrezselymes barnarizzsel tálaltam.
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamellfilé
- 50 dkg zöldborsó (most konzerv)
- 2 kisebb fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- kevés olaj
- só, őrölt fehérbors
- 2 teáskanál őrölt pirospaprika
- natúr ételízesítő (só- és adalékszermentes, csak szárított zöldségekből áll)
- 2,5 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
Elkészítés:
- A vöröshagymát felaprítottam, majd kevés olajon megdinszteltem. Rádobtam a kockára vágott húst, majd fehéredésig sütöttem.
- Hozzáadtam a zúzott fokhagymát, sóztam, borsoztam, beleszórtam az őrölt pirospaprikát, majd alaposan elkevertem. Öntöttem alá egy pici vizet, majd fedő alatt megpároltam.
- Amikor a hús elkészült hozzáadtam a zöldborsót, összeforraltam, majd a lisztből és tejfölből készült habarással besűrítettem és pár percig még forraltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése