A párolt répa íze nagyon jól passzol a paradicsommal, és reszelt formában még sűrűbbé is teszi az ételt. A pontos mennyiségekre most nem figyeltem, de kb. annyi répát tettem bele, amennyi húst.
Hozzávalók:
- csirkemellfilé darabolva
- sárgarépa reszelve
- sűrített paradicsom
- kevés olívaolaj
- vöröshagyma kockázva
- zúzott fokhagyma
- őrölt pirospaprika
- só, őrölt fehérbors
- bazsalikom
- kevés száraz vörösbor
Elkészítés:
- Az apróra vágott vöröshagymát kevés olívaolajon megdinszteltem, rászórtam a csirkemellfilé darabokat, és fehéredésig sütöttem.
- Szórtam a húsra őrölt pirospaprikát, sóztam, borsoztam, adtam hozzá zúzott fokhagymát és kevés szárított bazsalikomot. Jól átforgattam, majd öntöttem alá egy kevés száraz vörösbort és fedő alatt párolni kezdtem.
- Amikor a hús félig megpárolódott, hozzáadtam a megtisztított és lereszelt sárgarépát, összekevertem, majd fedő alatt készre pároltam.
- Ízesítettem sűrített paradicsommal, és adtam hozzá még egy kevés bazsalikomot és zúzott fokhagymát. Pár percig még forraltam, majd kifőtt durumtésztára szedve tálaltam.
Szuper recept!
VálaszTörlés